Ливија Јовичић

Objavila roman IZGUBLJENE DUŠE

ИСБН 978-86-86863-30-0
Формат А5, 172 стране, повез броширан

Izvod iz recenzije

...Likovi ovog romana su suprotstavljeni, na jednoj su s pozitivnim kompleksnim nabojem gde dominiraju: nada, radost, moralne vrednosti, humanost, dobrota, te, tuga, bol, slivanje suza, tragična preživljavanja, prijateljstvo, samopouzdanje, dostojanstvo, iskrenost i dobrota duše većina je likova obogaćena svim vrednostima. A ti likovi su: Nina, Marko, Kristina, Bane, majka Ana i Petar. Likovi s negativnom konotacijom su: Borisova strina ta alapača, zlobna duša koja je satkana od pakosti koju je Nini nanosila utičući na Borisa što je uslovljavao da on sve više tone u poroke koji su njime već ovladali. Izrazito negativna ličnost je Miličina ćerka koja se odrekla od majke i koja joj svakodnevno nanosi bol. Majka joj je žena bez ikakvih poroka koja nije zaslužila takvo ophođenje od strane njene ćerke koja joj pored ostalog ne dozvoljava da vidi svoju unučad.
Treći negativni lik je policajac koji iz osvete puca u Borisa koji mu je u kocki odneo novac, kojom prilikom metak pogaća u glavu nevinu Ninu.
Nina i voljeni njen Petar nepravedno su ranjeni u glavu. i te rane su preboleli.
Roman ima humanih i etičkih poruka i pouka posebno u ovom vremenu kada je sve manje tolerancije i prijateljstva. Nastaje sve veće otuđenje čoveka od čoveka.
Roman je pisan aplikativnim stilom za sve nivoe uzrasta i stepena obrazovanja. Neka ova dama nastavi da stvara.

24. oktobar 2010. Beograd

Mr Pavle Dželetović Ivanov